СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

Георги Стайков се размина с инсулт

Телеграф  стр. 1, 6

Известният български актьор Георги Стайков е бил приет в тежко състояние в бургаска болница.

Той внезапно се влошил преди няколко дни. Кризата го сполетяла по време на гостуване в морския град.

На легло

Ростислав от култовия филм "Вчера" е бил приет МБАЛ "Бургасмед" в доста тежко състояние и съмнение за инсулт. Направените изследванията обаче отхвърлили тези съмнения, разказаха запознати със случая. От болницата съобщиха, че състоянието на Стайков вече е стабилно и той ще бъде изписан всеки момент. Той е останал в отделението на легло пет дни с координационни нарушения. През това време актьорът е преминал всички възможни функционални, образни и клинично-лабораторни изследвания. Д-р Павлинка Хубанова, началник-отделение по Нервни болести, обясни, че няма данни за мозъчен инсулт, а се касае за транзиторна исхемична атака.

Дух

През 2012 г. в свое интервю Георги Стайков споделя за здравословен проблем в семейството му: "Жена ми Асения падна и си удари главата. Всичко е наред, малко не си усеща зъбите. Сега тя е до мен, а аз готвя.

Преди години работех в италиански ресторант и оттогава се запалих по кулинарията". На 10 август с.г. е навършил 48 г. и по този повод казва: "Въобще не се чувствам стар и изморен. Имам усещането, че съм на 24 години. Определено съм променен и понапълнял, но е важно какъв е духът ми. Участвам и във филма "Инкогнито" по мотиви на "Бариерата" на Павел Вежинов. Там съм със 17 килограма по-слаб". В момента Георги Стайков е на 54 и отново е звезда на екрана - той е в ролята на задкулисния играч Калоянов в "Столичани в повече". "Много обичам такива роли, защото те са по-интересни за играене, отколкото положителните. С Любо Нейков работихме в "Мисия Лондон", сега се виждаме отново и е все едно, че не е минало никакво време оттогава. Много се забавляваме, повечето ми сцени са с него - той е изключителен имитатор и разказва много смешни истории", разказва пред bTV Стайков.