СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

„Бургасмед“ благодари за оказаната подкрепа на Български лекарски съюз относно поредния недопустим акт на агресия срещу лекар

Днес /26 май/ се проведе среща между председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев и зам. председателят д-р Галинка Павлова, и ръководството на МБАЛ „Бургасмед“, във връзка с поредния недопустим и грозен акт на агресия срещу медицинско лице. Българгарски лекарски съюз изрази своята подкрепа и съпричастност към пострадалите медици и персонал, нападнати от пациент в спешното отделение на МБАЛ „Бургасмед“ преди дни. По време на среща в лечебното заведение председателят на съсловната организация, д-р Венцислав Грозев и зам.- председателя д-р Галинка Павлова обсъдиха обстоятелствата около случилото на територията на болницата със зам.-управителя д-р Христо Добрев и изразиха своето негодувание към деянието на 22- годишния пациент, нападнал лекуващите лекари и обслужващия персонал.

„Агресията, насочена към медиците и персонала на МБАЛ „Бургасмед“ е поредната проява на неприемливо и крайно осъдително поведение към медик. Зачестяващите случаи на насилие към представители на медицинското съсловие буди у нас крайно разочарование и недоумение“, обясни д-р Грозев.

БЛС е категоричен, че ще бъде непримирим в борбата срещу агресията към лекари и ще сезира всички отговорни институции за прилагане на законов инструментариум срещу насилието над медицински лица. Председателят на БЛС, д-р Венцислав Грозев коментира по време на срещата, че вече е направил предложение към настоящото правителство за увеличаване на санкциите за нападение над лекари и медицински персонал. До дни съюзът ще инициира и обсъждане на кампания за подкрепа на медицинските лица, пострадали от насилие и за превенция на агресията срещу медици.

Ръководството на МБАЛ „Бургасмед“ благодари за подкрепата от страна на съсловната организация и изрази надежда, че скоро ще бъдат предприети адекватни действия от страна на компетентните органи за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинския персонал у нас.