СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

Болница „Бургасмед“ със социална инициатива през летните месеци

Всеки изписан пациент получава шише изворна вода
 
Многопрофилна болница „Бургасмед“ стартира социална кампания в разгара на лятния сезон. През изминалия месец юли, настоящия август и септември всеки пациент приет в лечебното заведение получава безплатно бутилка изворна вода от 1.5л. като символ на здравето.
 
Инициативата има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за живота на клетките в организма. Водата участва в преноса на кислород и хранителни вещества до тях, участва активно в обмяната на веществата в тялото и в поддържането на  телесната му температура. Тя пречиства от токсините и възстановява жизнеността на организма. 
 
 
Приемът на вода е важен за запазване баланса на течностите в тялото, а през лятото необходимостта от приемът й е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация  чрез потта  посредством отделянето на големи количества вода от екринните жлези. Човешкото тяло съдържа около 70-75% вода.
Именно затова специалистите съветват особено през летните месеци да увеличим приемът на вода и течности с цел избягване на дехидратация на тялото и последващите от нея здравословни проблеми.
 

Кампанията за раздаване на бутилки с изворна вода ще се реализира на територията на всички клиники и отделения на болницата, а основен дарител е Изворна вода „Бачково“.

Водещото предимство в състава на изворна вода “Бачково” е нейния показател PH 7.23, позволяващ ежедневна употреба без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода “Бачково” се добива от естествен каптиран извор, разположен  в резерват  “Червената стена”, който е под закрилата на ЮНЕСКО, като част от международната мрежа биосферни резервати. Изворът е разположен в живописната северна част на Родопи планина и водата, извираща от недрата му се бутилира без допълнителни обработващи технологии, предоставяйки на потребителите планинска, кристално чиста вода.