СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

Болница „Бургасмед“ открива модерно кардиологично отделение

Болница „Бургасмед“ открива модерно кардиологично отделение

Републикански консултант оглавява звенотов.24 часа/Труд

9.12.2015Ново отделение по кардиология и инвазивна кардиология отвори врати в модерната черноморска болница „Бургасмед“. То е оборудвано с последна дума на техниката апаратура от топ производители и ще гарантира най-високото ниво на диагностика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания в бургаска област.

На територията на новата структура на болницата работят топ кардиолози и инвазивни кардиолози от цялата страна, а към отделението ще функционира и кардиологичен амбулаторен кабинет. Новоразкритото звено разполага и с интензивен сектор, а завеждащ на цялото отделение е топ кардиологът и дългогодишен републикански консултант д-р Живко Андреев. Специалистът е бил и главен асистент в Клиниката по кардиология на МБАЛ „Стоян Киркович“, гр. Стара Загора и нейн зам.-началник. 

„Гордеем се, че отделението по кардиология на „Бургасмед“ разполага с ангиографска система на световния гигант Siemens, чрез която можем да предложим на нашите пациенти най-съвременните методи за диагностика и интервенционално лечение при сърдечно-съдова патология“, коментира д-р Андреев. И уточнява, че отделението на бургаската болница разполага и с интензивен сектор. 

„Това позволява да приемаме както пациенти за планово, така и за спешно лечение, 24 часа в денонощието“, коментира д-р Радослав Славов, инвазивен кардиолог в новоразкритото отделение в МБАЛ „Бургасмед“.

Освен модерната ангиографска система чрез която специалистите извършват рентгеново изследване на съдовете, за да установят мястото на стеснението или запушването, отделението по кардиология в бургаската болница може да се похвали и с модерни ехокардиографски системи за осъществяване на 3D ехография и тъканна доплер ехография от най-висок клас.