СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

470 бебета проплакаха в МБАЛ „Бургасмед” през 2015 г., кметът пожела броят им да се увеличава

470 бебета проплакаха в МБАЛ „Бургасмед” през 2015 г., кметът пожела броят им да се увеличава 470 бебета проплакаха в МБАЛ „Бургасмед” през 2015 г., кметът пожела броят им да се увеличава 470 бебета проплакаха в МБАЛ „Бургасмед” през 2015 г., кметът пожела броят им да се увеличава
470 бебета проплакаха в МБАЛ „Бургасмед” през 2015 г., кметът пожела броят им да се увеличава

21.1.2016
http://www.flagman.bg/article/94224

470 бебета проплакаха в МБАЛ „Бургасмед” през 2015 г., кметът пожела броят им да се увеличава
Най-младата акушерка от екипа на болницата изми златните ръце на д-р Снежана Ризова, завеждащ АГ отделението


Болницата да се разраства от „Меден рудник” до цялата община, пожела зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян


В МБАЛ „Бургасмед” отбелязаха Бабинден, както повелява традицията – най-младата акушерка от екипа на болницата изми златните ръце на д-р Снежана Ризова, завеждащ АГ отделението на лечебното заведение. На тържеството присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и директорът на дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" в Община Бургас Мая Казанджиева.


Д-р Николова и д-р Ризова (в средата) са израждали Ади и по-малката й сестричка,
които днес дойдоха да ги поздравят за празника

„Позволете ми да изкажа своята признателност към Вашия труд, благодарение на който на бял свят идва новият живот. През 2015 г. тук са се родили 470 деца, пожелавам през 2016 г. да са още повече”, обърна се кметът Димитър Николов към лекарите и медицинските сестри от Родилното и Неонатологичното отделения на МБАЛ „Бургасмед”.

„Дълги години липсваше здравно заведение в най-големия жилищен комплекс в Бургас, а сега „Бургасмед” стана с регионално присъствие. Затова сме много по-спокойни, че тук имаме високо квалифициран и образован колектив”, каза градоначалникът.

Зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян не скри, че има особено пристрастие към тази болница, защото живее в ж. к. „Меден рудник”, освен това тук ще се роди и внучето му.

Д-р Лорис Мануелян поздрави главната акушерка, която вероятно ще изражда и неговото внуче

„Надявам се болницата да се разраства като възможности и като квалификация на персонала – от „Меден рудник” до цялата община. Имам особено отношение и към Родилното и Неонатологичното отделения на „Бургасмед”, защото тук ще се роди наследникът на д-р Мануелян”, каза зам.-кметът.

„Вие сте проводниците на вяра, надежда и любов. Няма друго нещо освен децата, което се прави и отглежда с толкова любов. Няма нещо, което да предизвика толкова много надежда в душите на всички ни, няма нещо, което да ни вдъхва толкова силна вяра в доброто. Пожелавам ви професионално дълголетие”, обърна се д-р Мануелян към екипа на МБАЛ „Бургасмед”.

Екипът на двете отделения се състои от 9 акушерки и шестима гинеколози. „Всички са с много сериозен опит, дори санитарките ни са преминали през специално обучение”, каза завеждащият АГ отделението д-р Снежана Ризова.
Медиците благодариха на кмета за новата инфраструктура в „Меден рудник” и в Бургас, а той им отговори, че има още работа по пълната промяна на града.

Екипът на двете отделения, които дават нов живот в МБАЛ "Бургасмед"