СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

Спасени животи и доволни пациенти отчита Гръдната хирургия в МБАЛ „Бургасмед”

Спасени животи и доволни пациенти отчита Гръдната хирургия в МБАЛ „Бургасмед” Спасени животи и доволни пациенти отчита Гръдната хирургия в МБАЛ „Бургасмед” Спасени животи и доволни пациенти отчита Гръдната хирургия в МБАЛ „Бургасмед”
Спасени животи и доволни пациенти отчита Гръдната хирургия в МБАЛ „Бургасмед”

Спасени животи и доволни пациенти отчита Гръдната хирургия в МБАЛ „Бургасмед” 

Новооткритото модерно отделение беше осветено в Деня на българския лекар

http://www.flagman.bg/article/112489

20.10.2016

Десетки успешни операции, стотици доволни пациенти и спасени животи – това са цифрите от началото на месец март в Отделението по гръдна хирургия в МБАЛ -„Бургасмед“ в ж.к. „Меден рудник“. Отделението е основано в началото на тази година, а главен завеждащ лекар там е известният хирург Таньо Стефанов.

По случай 19-ти октомври – празника на Свети Иван Рилски Чудотворец и Ден на българския лекар, новооткритото модерно отделение беше осветено от църковен служител. Целият екип на „Гръдна хирургия“, със запалена свещ в ръка, изслуша молитвите на отеца, който освети вода и символично я поръси по вратите на всички болнични стаи. Той пожела на лекарите, сестрите и обслужващия персонал да бъдат все така всеотдайни и да помагат на пациентите, нуждаещи се от лечение. Специално за единственото по рода си отделение в Бургас той подари икона на Свети Иван Рилски.

„Тази икона символизира и вашия празник днес. Нека тя да ви закриля и пази. И вие имате трудни моменти във вашата работа и когато се налага, дори се молете на нея. Да бъдеш лекар, да лекуваш и помагаш на хората, е призвание и всичко това да минава през вашето сърце“, пожела на целия екип отецът.

Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати поздравителен адрес към екипа на Отделение „Гръдна хирургия“ в МБАЛ – Бургасмед.

„Откриването на Отделението е много важна стъпка в здравеопазването в Бургас. Това е още една допълнителна звезда във високия ви рейтинг и възможност за много бургазлии да получат такъв тип лечение тук, а не да пътуват до други градове. Желая ви успех, благодарни пациенти и нека Свети Иван Рилски да стои зад всяко ваше начинание”, пише в поздрава на кмета.

Завеждащият лекар на Отделението – доктор Таньо Стефанов, благодари на ръководството на лечебното заведение, както и на д-р Данчо Янакиев – гръден хирург с дълъг стаж, който е част от екипа. „Преди няколко месеца всички заедно започнахме да вървим по този път, но сега – с това освещаване, символично поставяме ново начало. Силно се надявам и вярвам, че успехите ни ще продължат и в бъдеще и че ще работим усилено за здравето на пациентите. Надявам се да издигнем Отделението, както и самото болнично заведение на едно европейско ниво – такова, каквото екипът заслужава“, категоричен беше Стефанов, който пожела на колегите си здраве, лични и професионални успехи, както и добре свършена работа, водеща до доволни и излекувани пациенти.