СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

Осветиха ново отделение в "Бургасмед" в Деня на българския лекар

Осветиха ново отделение в Осветиха ново отделение в Осветиха ново отделение в
Осветиха ново отделение в

Осветиха ново отделение в "Бургасмед" в Деня на българския лекар

в.24 часа стр. 25 
20.10.2016

На официална церемония в сряда, в Деня на българския лекар, бе осветено най-новото отделение по гръдна хирургия в модерната МБАЛ "Бургасмед". На събитието присъстваха управители на лечебни заведения от областта и страната, както мениджмънтът на болницата и екипът на новото отделение. Община Бургас изпрати поздравителен адрес.

Отделението по гръдна хирургия на МБАЛ "Бургасмед" отвори врати още през юни, като в него вече могат да се лекуват пациенти със заболявания от целия спектър на голямата хирургия -доброкачествени и злокачествени заболявания на бронхиалното дърво, белодробния паренхим, медиастиума, плеврата, гръдната стена и диафрагмата. Специалистите в отделението ще прилагат основно ендоскопски методи на лечение.

"Днес поставяме символично едно ново начало. Вярвам, че и занапред ще продължим да работим успешно в името на здравето на пациента и ще развиваме на територията на МБАЛ "Бургасмед" съвременна медицина на високо европейско ниво", коментира шефът на отделението д-р Таньо Стефанов. Гръдният хирург има над 20 г. опит в областта и казва, че откриването на самостоятелно отделение по гръдна хирургия в Бургаска област е сериозна стъпка на развитие. Той вярва, че благодарение на съвременните възможности, които предлага болницата, и опитността на екипа му ще отговори на очакванията на пациентите за съвременна и достъпна здравна услуга.