СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

Ортопедите от МБАЛ „ Бургасмед“ спасиха боксовата кариера на млад бургазлия

Ортопедите от МБАЛ „ Бургасмед“ спасиха боксовата кариера на млад бургазлия Ортопедите от МБАЛ „ Бургасмед“ спасиха боксовата кариера на млад бургазлия Ортопедите от МБАЛ „ Бургасмед“ спасиха боксовата кариера на млад бургазлия
Ортопедите от МБАЛ „ Бургасмед“ спасиха боксовата кариера на млад бургазлия

16-годишният Иван Атанасов чупи ръката си на състезание по бокс, след лекарска намеса печели друго само 10 дни по-късноСпециалистите от МБАЛ „Бургасмед“ спасиха кариерата на бургаски спортист, получил сериозна травма на ръката си след тежък боксов мач. Иван Ангелов е 16-годишен бургазлия, който от 7 години тренира бойния спорт. В боксов мач на турнир в Санкт Петербург той чупи ръката си - събитие, което смазва духа му, защото му предстои да играе в нов турнир само след около седмица.

Връщайки се в България  е прегледан от  д-р Анатоли Пацов – ортопед-травматолог, ръководител на отделението по ортопедия и травматология в многопрофилна болница „Бургасмед“, чийто съвет е незабавно оперативно лечение.

„В началото си помислих, че по този начин ръката ми ще заздравее по-трудно. В крайна сметка обаче не можех да чакам месеци в гипс и реших да се подложа на препоръчаната операция. 10 дни по-късно спечелих състезанието, организирано в моя чест. Имах общо 5 срещи, победих и на петте и не усещах никаква болка в ръката си. Не знам как д-р Пацов и екипът му успяха да постигнат това. Изключително съм им благодарен”, спомня си младият спортист, който с оперирана  ръка  успява да грабне титлата „Най-перспективен боксьор на турнира”, както и първото място.

Към днешна дата победите му не се ограничават с това.  След съдбовното състезание в руския град, младият боксьор  участва в множество турнири, печелейки първи места. Той успява да стане и европейски шампион за юноши и взима купата за най-добър боксьор в Европа в неговата категория.

„Операцията според нас беше единственото адекватно  решение – такова, каквато се стремим да изберем  за всички наши пациенти.  Целта ни като специалисти е да намерим  най-правилния подход, съобразен с изискванията на конкретния нуждаещ се, за да бъде резултатът възможно най-добър. В случая, Иван беше пред дилема дали да участва в състезанието или не. Заедно решихме да бъде извършена оперативната интервенция, за да може броени дни по-късно той да постигне резултата, за който е тренирал години наред”, добавя д-р Пацов.