СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

МБАЛ "Бургасмед" разкрива отделение по гръдна хирургия

МБАЛ МБАЛ МБАЛ
МБАЛ

МБАЛ "Бургасмед" разкрива отделение по гръдна хирургияв.24 часа стр. 25 

26.5.2016Ново отделение по гръдна хирургия разкрива най-голямото частно здравно заведение в Бургаска област МБАЛ "Бургасмед". То ще бъде единственото самостоятелно в тази медицинска специалност за града, а от болницата разкриват, че са привлекли в екипа му топ специалисти от областта. Сред тях е и гръден хирург, практикувал 27г. в Австрия и завърнал се у нас заради разкриването на звеното в частната болница.

"Радвам се, че ще мога да споделя опита си с екипа на отделението и заедно ще предложим на пациентите най-добрите възможности за съвременно лечение в областта на гръдната хирургия", коментира д-р Данчо Янакиев.

Специалистът допълва, че благодарение на технологичните възможности, с които разполага лечебното заведение екипът ще има възможността да прилага най-модерните методи в диагностиката и лечението на тези заболявания.

Заради широката специализация на екипа лекарите ще могат да лекуват в новото звено пациенти със заболявания от целия спектър на голямата хирургия - доброкачествени и злокачествени заболявания на бронхиалното дърво, белодробния паренхим, медиастиума, плеверата, гръдната стена и диафрагмата. Всички заболявания на гастроинтестиналния тракт и жлъчно-чернодробната система, хернии на предна коремна стена, слабинния канал и диафрагмата.

"В отделението ще прилагаме основно ендоскопски методи на лечение. Това са т.нар. безкръвни операции, като и отворената хирургия ще има своето място. Разполагаме с колона за лапароскопска и видео асистирана торакоскопска хирургия, медиастиноскоп за видео асистирана медиастиална лимфаденектомия, разбира се окомплектовани със съвременен инструментариум. фБС за диагностично верифициране на формациите и саниране на бронхиалното дърво. На наше разположение са 2 операционни зали, оборудвани по най-модерен и съвременен начин. Отделението на този етап разполага с 12 легла, разположени в стаи с чудесни условия, така че нашите пациенти да могат да се чувстват комфортно по време на престоя си за лечение", коментира завеждащият на новоразкритото отделение д-р Таньо Стефанов.

Гръдният хирург има повече от 22г. опит в областта и казва, че откриването на самостоятелно отделение по гръдна хирургия в Бургаска област е сериозна стъпка на развитие. Той вярва, че благодарение на съвременните възможности, които предлага болницата и опитността на екипа му ще отговори на очакванията на пациентите за съвременна и достъпна здравна услуга.