СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

ДКЦ "БУРГАСМЕД" с мамографска система от най-модерен клас

ДКЦ ДКЦ ДКЦ
ДКЦ

ДКЦ "БУРГАСМЕД" с мамографска система от най-модерен класв. Галерия Стр. 49

1.6.2016Нова дигитализирана мамографска система Planmed Sophie CLASSIC вече работи на територията на диагностично-консултативния център към най-модерната черноморска болница "Бургасмед". Апаратурата служи за изследване, наречено мамография - образно-диагностичен метод, при който с много ниска доза йонизиращо лъчение се визуализират структурите, изграждащи млечната жлеза. Тя е основен метод в диагностиката и единственият сертифициран такъв за скрининг при рак на млечната жлеза при жени над 40-годишна възраст.

С нейна помощ могат да се визуализират малки лезии, които при физикален преглед от специалист не биха могли да бъдат опипани

"Ранното откриване на началните стадии на рака на гърдата чрез скрининг мамография увеличават шансовете за успешно лечение на заболяването. Препоръчително е след около 30-ата си годишнина веднъж в годината жените да преглеждат млечните си жлези посредством ехографско изследване. След 45-50-ата година е желателно прегледът да се осъществява с мамографско изследване веднъж годишно", казва д-р Живко Милков, завеждащ отделение по образна диагностика в МБАЛ "Бургасмед".

Специалистът съветва дамите да не пропускат прегледа си, тъй. като ранното диагностициране на рака на млечната жлеза е от изключителна важност за успешното провеждане на лечение.

Модерното отделение по образна диагностика в МБАЛ "Бургасмед" разполага и със Siemens SOMATOM Sensation 64 СТ скенер, който съчетава в себе си скорост, производителност, висока резолюция и ниска доза на облъчване. Компютърният томограф сканира и представя триизмерно всеки 4 см от човешкото тяло с 64 среза, поради което открива и малки образувания с размери до 1 мм. Апаратурата е с висока разделителна способност. Изследването се извършва в рамките на няколко минути, поради което лъчевото натоварване е минимално, съчетано с висок комфорт за пациента. Апаратът притежава нисконатоварващи (щадящи) програми за увредени болни. Получените образи се обработват в 3D формат, архивират се и се съхраняват на електронен носител.

Звеното в най-модерната бургаска болница разполага и с модерен магнитен резонанс Siemens MAGNETOM ESSENZA, както и ехографски апарат Esaote MyLabSyx, което гарантира найдобрите възможности за диагностика за пациенти те от областта.