СПЕШНА ПОМОЩ 0892 222 800
RU
Online Резултати Училище за родители
Back to top hospitalburgasmed.bg

Безплатни консултативни прегледи през юли

Безплатни консултативни прегледи през юли Безплатни консултативни прегледи през юли Безплатни консултативни прегледи през юли
Безплатни консултативни прегледи през юли

Безплатни консултативни прегледи през юли

в. Труд Стр. 20
23.06.2016

- Д-р Стефанов, Вие завеждате новооснованото отделение по гръдна хирургия в най-модерната частна болница в черноморска област МБАЛ "Бургасмед". Какви са плановете Ви за развитие на звеното?
Изключително съм радостен, че с откриването на отделението по гръдна хирургия в МБАП "Бургасмед" пациентите в област Бургас вече ще имат възможност да получат компетентна и високоспециализирана помощ и в тази област на медицината. До сега специалността се развиваше в рамките на отделения по обща хирургия. Сега Бургас разполага със самостоятелно отделение по гръдна хирургия в една от най-големите частни болници, разполагаща с квалифицирани специалисти и топ апаратура. Това е сериозна стъпка на развитие и вярвам, че можем да отговорим на очакванията на пациентите.


-Пациенти с какви заболявания лекувате?
Лекуваме пациенти със заболявания от целия спектър на голямата хирургия - доброкачествени и злокачествени заболявания на бронхиалното дърво, белодробния паренхим, медиастиума, плеврата, гръдната стена и диафрагмата. Всички заболявания на гастроинтестиналния тракт и жлъчно-чернодробната система. Хернии на предна коремна стена, слабинния канал и диафрагмата. Широкият спектър, в който работим е обусловен от големия опит на екипа ни в областта на коремната и гръдната хирургия.


-С каква апаратура и инструментариум разполага звеното?
В отделението прилагаме основно ендоскопски методи на лечение. Това са т.нар. безкръвни операции, като и отворената хирургия има своето място. Разполагаме с колона за лапароскопска и видео асистирана торакоскопска хирургия, медиастиноскоп за видео асистирана медиастиална лимфадектомия, разбира се окомплектовани със съвременен инструментариум. ФБС за диагностично верифициране на формациите и саниране на бронхиалното дърво. На наше разположение са 2 операционни зали, оборудвани по наи-модерен и съвременен начин. Отделението на този етап разполага с 12 легла, разположени в стаи с чудесни условия, така че нашите пациенти да могат да се чувстват комфортно по време на престоя си за лечение.

-На какъв екип могат да се доверят пациентите?
Пациентите могат да се доверят както на моя опит, който е повече от 22 годишен, така и на екипа ми. Част от него е д-р Данчо Янакиев, д.м. гръден хирург, дълги години работил в Otto Wagner Spinal - Wien, Австрия. Той се завърна в България, за да сподели и предаде богатия си опит по специалността, за което съм му изключително благодарен. С неговото присъствие в екипа ни можем да прилагаме най-модерните и съвременни методи в областта на гръдната хирургия.
***
Екипът на д-р Стефанов обявява безплатни консултативни прегледи. Те ще се извършват от 4 юли до края на месеца, всеки понеделник и сряда от 13:00 до 15:00ч. в ДКЦ "Бургасмед" с предварително записване на един от посочените тел.: 056 999 980; 0892 222 800; 0700 89 088.
***
Д-р Таньо Стефанов, Началник отделение по гръдна хирургия в МБАЛ "Бургасмед". Д-р Стефанов завършва медицина през 1994г. Започва работа в ЦСМП- Пловдив клон с. Калойново. От 1995 г. работи в Окръжна болница, гр. Пловдив като хирург. Взема специалности по хирургия през 2001 г. и по гръдна хирургия през 2004. От 2002 до 2004г. работи във УМБАЛ "Свети Георги", гр.Пловдив като гръден хирург. 2004г. до 2006г. работи в I- ва и II- ра хирургия на МБАЛ Пловдив, гр.Пловдив. От 2008г. до 2016г. е началник II- ра хирургия в МБАЛ Пловдив. От 201 Ог. е магистър по здравен мениджмънт, а от 2015г. -доктор по медицина.Член е на Европейската Асоциацията по гръдна хирургия. Има редица специализации у нас и чужбина. Завършени курсове по ехография на коремни органи и повърхностни структури, видео-асистирана торакоскопска хирургия, лапароскопска хирургия и ФБС (фибро-бронхоскопия).